Natuurpunt kern Deurle-Latem

Natuurpunt Deurle-Latem

Hier vindt u een overzicht van de activiteiten die de kern Deurle-Latem van Natuurpunt binnenkort voor u organiseert. Iedereen is welkom, de onderwerpen worden met zorg gekozen en het entreegeld (als er al een gevraagd wordt) houden we laag.

PS. Kijk ook eens in ons logboek van voorbije activiteiten.

agenda-item

van 15 maart tot 15 mei 2019

Fotowedstrijd

Als aanloop naar de Levende Leiedag organiseert Natuurpunt een fotowedstrijd. Doe mee en laat je mooiste Leiefoto bekronen. De beste foto’s zullen natuurlijk op de Levende Leiedag te zien zijn. We verwachten je digitale foto(‘s) ten laatste op 15 mei. Het volledige reglement kun je downloaden op de site van Natuurpark Levende Leie.

agenda-item

zondag 5 mei 2019

Lentemarkt

De Bijenwerkgroep van Sint-Martens-Latem staat opnieuw op de Lentemarkt en verdeelt er bloemenzaden. Steun onze bijen. We hebben ze nodig.

agenda-item

zondag 16 juni 2019

Levende Leiedag

Zondag 16 juni organiseren we de Levende Leiedag van 2019, in samenwerking met Natuurpunt-Gent en Natuurpunt-Tussen Leie-en-Schelde (de nieuwe naam voor de afdeling Deinze). Informatie: Natuurpark Levende Leie

...klik voor meer info...

...minder...

Het up-to-date-programma vind je natuurlijk op Natuurpark Levende Leie, maar hier alvast een overzicht.

Activiteiten voor jongeren

 • Wie is slodder? (13:30) Een boeiend verhaal voor 4- tot 10-jarigen.
 • Biggest escape room ever (15:30) Alleen voor avonturiers tussen 6 en 12 jaar.
 • Wat zwemt er in mijn potje? (13:30 & 15:30) Onderzoekertjes scheppen zelf in de oude Leie-arm hun potje vol en ontdekken dan met professionele begeleiding wat er te zien is.
 • Dansteroplos (15:30) Wij zorgen voor de juiste plek, goede begeleiders en gepaste muziek.

Voor iedereen (jonge gezinnen welkom !)

 • Kajakken tussen Astene en Deurle (09:00 of 13:30) Je moet wel tijdig inschrijven via Natuurpark Levende Leie
 • Beman de sloepen ! (13:30 & 15:30) Vaar mee op korte leerrijke Leietochtjes.
 • Algenlab (13:30 & 15:30) Leer meer over die belangrijke schakel in de natuur: algen; samen met een algoloog.
 • Bij de imker (13:30 & 15:30) Leer het nut kennen van de bijen, hun raten, hun volken en hun honing.
 • Yoga in de natuur (13:30 of 15:30) En dat nog wel in een van onze natuurgebieden. Inschrijven is noodzakelijk via Natuurpark Levende Leie.

Blijven leren en bijleren

 • Workshop Natuurfotografie (13:30) Je kijkt, maar zie je ook?
 • Korstmossen (15:30): ontdek ze tijdens een wandeling aan de boorden van de Leie.
 • Erfgoedwandeling (15:30)Over de geschiedenis van deze merkwaardige plek en de Leie in het bijzonder.
 • Blommekes voor dummies (15:30)Een laagdrempelige wandeling, met bijzondere aandacht voor de flora die je onderweg tegenkomt.

De locatie: het Sas van Astene

De locatie van de Levende Leiedag 2019 is het Sas van Astene. Mocht je het ophaalbrugje en de charmante oude Leie-arm nog niet kennen, dan is dat al een goed argument om dit evenement niet te missen. En zegden we al dat er live muziek te beleven valt? En dat er eetkraampjes zullen staan?

Hoe kom je naar de Levende Leiedag in Astene-sas ?

 • Je kunt deelnemen aan de begeleide fietstocht uit Gent (aanmelden om 9.30 uur, Watersportbaan) of Latem (aanmelden om 10.00 uur, gemeentehuis). Daar moet je wel vooraf voor inschrijven.
 • Er komt ook een groep te voet uit Bachte: vertrek om 10.30 uur aan de kerk van Bachte (Bachtekerkstraat Deinze).
 • Kom je individueel met de fiets: vul onze extra fietsstallingen !
 • Mocht je toch met de auto komen, besef dan dat er in de directe omgeving nauwelijks parkeerplaats zal zijn. We zetten stewards in om te helpen de omgeving toegankelijk te houden.
 • Het juiste adres is Hellestraat 20, 9800 Deinze (bij ‘t Oud Sashuis). De locatie vind je op googlemaps via de pluscode “XHR8+FR Deinze” of via deze google-link.
 • De Levende Leiedag is een organisatie van Natuurpunt Gent (met de kern Deurle-Latem) en Natuurpunt tussen Leie en Schelde, met dank aan de Gezinsbond en Erfgoed Deurle
agenda-item

zondag 28 juli 2019

Gentse Feestenwandeling in Latemse Meersen

Afspraak om 14.30 uur.

agenda-item

zondag 8 september 2019

Natuur.Ontbijt

Vorig jaar moest ons Natuur.Ontbijt sneuvelen omdat de Levende Leiedag voor onze voeten liep. Voor 2019 nemen we de traditie weer op: op zondagochtend 8 september zorgen we voor gezonde kost, gezelligheid en een fijne wandeling. Het wordt een prima gelegenheid om van gedachte te wisselen over onze werking.

agenda-item

zaterdag 26 oktober 2019

Gegidste Parkboswandeling

Marc Depourcq neemt ons mee door het Parkbos. Er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken. Bijzonderheden volgen.

 


 

 

Disclaimer: Deze website wordt samengesteld met informatie van en over de kern Deurle-Latem van Natuurpunt Gent vzw, en over gerelateerde onderwerpen. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Hoewel we zorgvuldigheid nastreven bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, kunnen wij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie en kunnen wij niet aansprakelijk zijn voor de inhoud, noch voor het gebruik dat ervan wordt gemaakt. Links naar andere sites en bronnen, of het feit dat andere sites hierheen verwijzen impliceert in geen geval dat wij akkoord gaan met de inhoud van die sites. Het gebruik van dergelijke links is voor eigen risico.

Cookies: Deze site maakt geen gebruik van cookies.

Rechten: Meent u dat we ondanks onze voorzorgen op een of andere manier uw rechten schenden, meldt u dat dan meteen via , zodat we fouten snel kunnen rechtzetten.

Natuurpunt