Natuurpunt kern Deurle-Latem

Natuurpunt Deurle-Latem

Hier vindt u een overzicht van de activiteiten die de kern Deurle-Latem van Natuurpunt binnenkort voor u organiseert. Iedereen is welkom, de onderwerpen worden met zorg voorbereid en het entreegeld (als er al een gevraagd wordt) houden we laag.

PS. Kijk ook eens in ons logboek van voorbije activiteiten.

agenda-item

woensdag 19 oktober 2022 (14.00 tot 16.00 uur)

Kouter, Gent: de Aftrap (voor meer Klimaatambitie)

Natuurpunt steunt volmondig dit Gentse mini-klimaatfestival dat Grootouders voor het klimaat organiseert, samen met veel partners uit de regio Gent.

Als onze zomers helemaal van slag zijn, als massale bosbranden op alle continenten nauwelijks het nieuws nog halen, als een derde van een groot land als Pakistan overstroomt, als ons eigen land kreunt onder droogtes en overstromingen, dan is de klimaatcrisis voor iedereen wel duidelijk. We beseffen de noodzaak voor een betere aanpak van de klimaatcrisis, nu nog effectief handelen. Daar wil deAftrap op wijzen.

Het podium is in elk geval goed bezet, met onder meer Jan Hautekiet, Sioen, burgemeester en schepen, Jean Paul Van Bendegem, klimaatjongeren, Grootouders en andere bekende namen. Er zal veel muziek zijn (van twee bands), we zingen samen, er zijn korte relevante statements uit diverse sectoren, er zal ernst en humor zijn.

Alle informatie vind je op deAftrap.be

Afspraak op woensdag 19 oktober 2022 tegen 14 uur op de Kouter in Gent. Breng vrienden, familie en kennissen mee.

agenda-item

zondag 23 oktober (vanaf 13 uur)

Klimaatmars (start: 13 uur Brussel Noord)

In de aanloop naar de klimaatconferentie, begin november in Egypte, roept de klimaatcoalitie op tot de grote klimaatmars van zondag 3 oktober 2022. Vertrek aan het Noordstation in Brussel, vanaf 13 uur.

Klimaatmarsen zijn helaas nog altijd nodig om onze politici bij de les te houden. Dat beseffen als maar meer mensen. Je zult dus niet alleen lopen, maar klimaatmarsen zijn de veiligste, rustigste, vreedzaamste betogingen. Na hun passage liggen de straten er even proper bij als daarvoor.

Alle informatie vind je op klimaatmars.be.

 


 

 

Disclaimer: Deze website wordt samengesteld met informatie van en over de kern Deurle-Latem van Natuurpunt Gent vzw, en over gerelateerde onderwerpen. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Hoewel we zorgvuldigheid nastreven bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, kunnen wij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie en kunnen wij niet aansprakelijk zijn voor de inhoud, noch voor het gebruik dat ervan wordt gemaakt. Links naar andere sites en bronnen, of het feit dat andere sites hierheen verwijzen impliceert in geen geval dat wij akkoord gaan met de inhoud van die sites. Het gebruik van dergelijke links is voor eigen risico.

Cookies: Deze site maakt geen gebruik van cookies.

Rechten: Meent u dat we ondanks onze voorzorgen op een of andere manier uw rechten schenden, meldt u dat dan meteen via , zodat we fouten snel kunnen rechtzetten.

Natuurpunt