Natuurpunt kern Deurle-Latem

Natuurpunt Deurle-Latem

Hier vindt u een overzicht van de activiteiten die de kern Deurle-Latem van Natuurpunt binnenkort voor u organiseert. Iedereen is welkom, de onderwerpen worden met zorg voorbereid en het entreegeld (als er al een gevraagd wordt) houden we laag.

PS. Kijk ook eens in ons logboek van voorbije activiteiten.

agenda-item

zondag 1 mei 2022 (14.00 tot 16.00 uur)

Lentedorp: natuurwandeling door Latemse Meersen

Ter gelegenheid van het Lentedorp op het Dorp in Latem, organiseren we (weer) een natuurwandeling. Er zullen twee Natuurpunt-gidsen klaar staan om de Latemse Meersen te verkennen. Als we op tijd kunnen vertrekken, maken we dat we op tijd terug zijn voor het concert met Jef Neve.

Dit is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de verbeteringen die in de loop van vorig jaar werden aangebracht aan het wandelcircuit. Zowel de gemeente als Natuurpunt hebben geïnvesteerd in knuppelpad, afsluitingen, wegwijzertjes en informatieborden.

Bij nat weer, zeker aangepast schoeisel en regenkleding.

Afspraak op zondag 1 mei in de boomgaard aan het gemeentehuis van Sint-Martens-Latem (Dorp 1) om 14 uur. Vooraf inschrijven hoeft niet.

agenda-item

zondag 22 mei 2022 (10.00 tot 12.00 uur)

Natuurwandeling "Latemse Meersen op weg naar de zomer"

Op een hopelijk leuke zondagochtend maken we een wandeling in een deel van de Latemse Meersen. De natuur is dan al enige tijd uit zijn winterslaap en maakt zich op voor de zomer. Met de gids, Marie-Christine Laleman, vertrekken we aan de Leiebocht en doorkruisen we enkele typische landschapskernmerken met de meersen als overgang tussen rivier en duin. Aan de hand van een aantal foto’s gaan we op zoek naar ankerplaatsen die ons iets meer vertellen over de eigenheid van dit fragiele en zorgvuldig te koesteren natuurgebied.

Bij nat weer, zeker aangepast schoeisel en regenkleding.

Honden kunnen helaas niet mee, zelfs niet aan de leiband. Op verschillende paden is hun aanwezigheid immers niet toegestaan.

Afspraak op zondag 22 mei in de boomgaard aan het gemeentehuis van Sint-Martens-Latem (Dorp 1) om 10 uur. Vooraf inschrijven via de agenda van Natuurpunt.

 


 

 

Disclaimer: Deze website wordt samengesteld met informatie van en over de kern Deurle-Latem van Natuurpunt Gent vzw, en over gerelateerde onderwerpen. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Hoewel we zorgvuldigheid nastreven bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, kunnen wij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie en kunnen wij niet aansprakelijk zijn voor de inhoud, noch voor het gebruik dat ervan wordt gemaakt. Links naar andere sites en bronnen, of het feit dat andere sites hierheen verwijzen impliceert in geen geval dat wij akkoord gaan met de inhoud van die sites. Het gebruik van dergelijke links is voor eigen risico.

Cookies: Deze site maakt geen gebruik van cookies.

Rechten: Meent u dat we ondanks onze voorzorgen op een of andere manier uw rechten schenden, meldt u dat dan meteen via , zodat we fouten snel kunnen rechtzetten.

Natuurpunt