Natuurpunt kern Deurle-Latem

Nieuwsbrief van Natuurpunt Deurle-Latem

De kern Deurle-Latem van Natuurpunt kunt u bereiken op .

Om het milieu te sparen en onze ecologische voetafdruk te beperken proberen we onze communicatie zo veel mogelijk elektronisch te laten verlopen: via deze en andere sites en per e-mail. U helpt ons door ons uw e-mailadres te bezorgen. U kunt dat doen door ons te mailen (op ) of door u zelf aan te melden via de procedure onderaan deze pagina. Uw e-mailadres wordt door ons alleen voor dat doel gebruikt. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Volg de corona-natuur-etiquette op je wandeling

Sinds de start van de tweede lockdown wordt de natuur opnieuw overspoeld door wandelaars. Ook in onze gebieden is het drukker dan anders. Soms té druk, en dat komt vooral omdat er te weinig natuur is in Vlaanderen. Want je hebt nooit teveel natuurliefhebbers, enkel te weinig natuur.

We vragen daarom de corona-natuur-etiquette van Natuurpunt te respecteren.

Zolang coronamaatregelen gelden, passen we ook onze agendapagina zo goed mogelijk aan.

 

Wandelpaden in Latemse Meersen en aan de Westerplas

In 2019 heeft Natuurpunt Kern Deurle-Latem de wandelpaden in de Latemse Meersen en aan de Westerplas geïnspecteerd, met speciale aandacht voor afsluitingen, bewegwijzering, informatieborden en de toestand van de paden. Het rapport diende als basis om verbeterwerken voor te bereiden.

We hopen binnenkort de bewegwijzering (inclusief bordjes 'honden aan leiband') en informatieborden te bestellen. Andere lopende initiatieven betreffen de verbetering van afsluitingen en paden, waarbij meer partijen betrokken zijn. We hopen ook daarvoor snel resultaat te boeken, want b.v. de knuppelpaden in de Latemse Meersen zijn echt wel aan herstelling toe.

U mag ons altijd een berichtje sturen via of bel Frederik Van Vlaenderen op .

...klik voor de 10 corona-wandeltips...

...minder...

 

10 tips om veilig en gezond van de natuur te genieten

1. Hou afstand en laat elkaar vlot passeren. Hou even in op smalle stukken, wacht geduldig op een plek waar je elkaar kan voorbijsteken. Kruis elkaar niet op vlonder- of knuppelpaden.

2. Volg de routes indien mogelijk in de richting van de bordjes. Vooral bij het kruisen is afstand houden moeilijk. De wandelingen van Natuurpunt hebben doorgaans een vaste richting.

3. Laat geen vuilnis achter. In veel natuurgebieden staan geen vuilbakken om het natuurplaatje niet te verstoren. Neem je afval dan gewoon mee terug naar huis.

4. Hou de hond aan de leiband. Loslopende honden verstoren de natuur grondig. Reetjes en vogels raken erdoor opgeschrikt. Andere bezoekers ook.

5. Blijf op de paden. We hebben spijtig genoeg te weinig natuur in Vlaanderen om vrij rond te struinen zonder de natuur te verstoren.

6. Ga wat vroeger of wat later wandelen. ’s Ochtends vroeg heb je trouwens het mooiste licht en heb je meer kans om vogels, reetjes en eekhoorns te zien. Ook de avondschemering zorgt voor een magische sfeer.

7. Zoek de minder bekende natuur op. Natuurpunt beheert meer dan 500 natuurgebieden in heel Vlaanderen. Daar zitten echte pareltjes tussen. Je ontdekt ze op deze interactieve kaart.

8. Kies eens een alternatieve startplaats. Vaak is het vooral erg druk aan de klassieke toegangspoorten, zoals de abdij aan Averbode Bos & Heide. Terwijl er tientallen andere plaatsen zijn om van te vertrekken.

9. Kom bij voorkeur met de fiets. De parkings geraken snel overvol. Of parkeer je auto wat verderop. Maar wel reglementair, anders eindigt je wandeling met een boete.

10.Doe ook iets terug voor de natuur waar je zo van geniet. Dat kan bijvoorbeeld door zelf afval op te ruimen, door lid of vrijwilliger te worden bij een natuurbeschermende vereniging zoals Natuurpunt, of door een financiële bijdrage te doen voor meer natuur. Als je nu BOS sms’t naar 8686 kan je 4 € schenken voor 2 m2 extra bos.

NP-DL

Aanmelding voor de berichten van Natuurpunt, kern Deurle-Latem

U kunt u hier inschrijven op de nieuwsbrief van de kern Deurle-Latem van Natuurpunt. Dan ontvangt u af en toe een e-mail over aanstaande activiteiten of met informatie waarvan wij u op de hoogte willen houden. Uw gegevens zullen we alleen voor dat doel gebruiken.

U zult een e-mail toegezonden krijgen met het verzoek om uw aanmelding te bevestigen; dat is om valse aanmeldingen te voorkomen. Die e-mail gewoon beantwoorden volstaat. (Verdere bevestigingen en informatie van het mailsysteem kunt u rustig negeren).

Als u later geen berichten meer wenst te krijgen kunt u zich op elk moment uitschrijven door eenvoudig een e-mail te sturen (met als afzender het te schrappen adres) naar met als onderwerp: unsubscribe. Of u kunt het ons ook altijd direct laten weten op .

Misschien wil u ook de berichten ontvangen van Natuurpunt, Gent? Dat kan bij Digisnep op natuurpuntgent.org.

Uw e-mailadres:

Uw naam (optioneel):

U kunt hieronder een wachtwoord invullen.
Kies een wachtwoord:

Herhaal het wachtwoord ter bevestiging:

Wat is uw voorkeurstaal voor de berichten?

Wilt u de berichten gebundeld ontvangen in een dagelijkse verzamelmail?

(Opgelet: u kunt nu naar een bevestigingspagina gestuurd worden)

 


 

 

Disclaimer: Deze website wordt samengesteld met informatie van en over de kern Deurle-Latem van Natuurpunt Gent vzw, en over gerelateerde onderwerpen. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Hoewel we zorgvuldigheid nastreven bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, kunnen wij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie en kunnen wij niet aansprakelijk zijn voor de inhoud, noch voor het gebruik dat ervan wordt gemaakt. Links naar andere sites en bronnen, of het feit dat andere sites hierheen verwijzen impliceert in geen geval dat wij akkoord gaan met de inhoud van die sites. Het gebruik van dergelijke links is voor eigen risico.

Cookies: Deze site maakt geen gebruik van cookies.

Rechten: Meent u dat we ondanks onze voorzorgen op een of andere manier uw rechten schenden, meldt u dat dan meteen via , zodat we fouten snel kunnen rechtzetten.

Natuurpunt